Histori / Dokumenti: Ja bizneset e Shijakut në vitet 1939-1940

10/04/2019 - 08:22

Burimi: Vjetari i Mbretërisë së Shqipërisë, viti 1940. Botimi i parë, faqe 161-162 (Annuario del Regno di Albania), Casa editrice Ravagnati – Milano.

Teksti i transkriptuar

SCIAC - SHIJAKË (Durazzo)
(Sottoprefettura). Abitanti 2311. Municipio, Posta, Telegrafo e Telefono.

Alberghi - Hotelè
Albergo Agimi - Piazza Benito Mussolini.

Arsenico - Arseniku
Stabilimenti di Rumianca - Soc. Anonima.

Bonifiche - Bonifikime agrikole
E.I.A.A. - Ente Industrie Agricole Albanesi.

Chincaglierie - Kinkaleri
Disdari Ethem.
Malltezi Abdullah.
Turku Rrem & Zalla.

Coloniali - Sende Koloniale
Malltezi Abdullah.
Metalla Bajram.

Elettricità (Produzione) - Elektricitet (Produkt)
Magnante Natale - Piazza Vitt. Emanuele III.

Farmacie - Farmacia
Nelki Alite - Piazza Vitt. Eman.

Frantoi per olive – Mullinje ulliri
Magnante Natale - Piazza Vitt. Emanuele III.

Manifatture - Manifakture
Gurabardhi Haki.
Kau Hysen & Vellà.
Rroshi Rrem.

Molini per cereali – Mulli grunjash
Deliallisi Mersin - Piazza Benito Mussolini.
Laftiu Ramazan Haxhi - Alle Quattro Strade.
Magnante Natale - Piazza Vitt. Emanuele III.
Tepshi Isà.

Pellami - Lekurna
Rroshi Rrem.

Th. M.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Nga Nikolla Sudar

Sulë Gallaj, Xhemal Kruja, Cen Gurabardhi

Më 26 shkurt 1959, udhëheqësi Enver Hoxha, i cili pushonte në vilën e bllokut në Plazh, kishte inspektuar rrugët dhe sheshet.

Faqja në Facebook “Na ishte dikur” ka publikuar dy foto të Durrësit, realizuar në vitet 1990 dhe 2015 nga Kozma Borova.

Flamuri është një djalë i ri nga qyteti i Durrësit, ku ndryshe nga bashkëmoshatarët e tij fati është treguar i padrejtë, pasi është me af

Porti i Durrësit është më i madhi në fund dhe një aset i rëndësishëm për zhvillimin dhe të ardhurat e qytetit bregdetar.