Do të vijë rrjeti 5G. Po për çfarë shërben?

03/04/2019 - 14:47

Brenda pak vitesh të gjithë do të jemi të lidhur me rrjetin më të fuqishëm ndonjëherë. Kjo nuk do të jetë vetëm për internetin, por nëse sot shpenzojmë 1 miliardë euro në minutë në Ëeb, por çfarë do të ndodhë me teknologjinë e re?

A jeni gati për 5G? Teknologjia e re ultra-shpejtë e qasjes në internet premton një revolucion të ri në mënyrën se si punojmë, argëtohemi, komunikojmë, hyjmë në Web. Nuk është vetëm një çështje e shpejtësisë: ndërsa “revolucionet” e mëparshme, për shembull kalimi nga 2G në 3G ose nga 3G në 4G, në fakt rrisnin në shpejtësinë e transmetimit të të dhënave, 5G duket si një ndryshim i vërtetë teknologjik.

Ndryshe nga rrjetet aktuale (2, 3, 4G), të cilat përdorin pajisjet specifike të transmetimit, 5G ofron lidhjen në të gjithë spektrin e frekuencës: kjo nënkupton mundësinë e ofrimit të shërbimeve heterogjene me kërkesa shumë të ndryshme. Çdo shërbim mund të konfigurohet për të përdorur pjesë të ndryshme të rrjetit, në një tërësi të vetme, e cila, nga një këndvështrim praktik, bëhet një lloj rrjeti virtual i dedikuar për atë përdorim specifik, raporton TCH.

E gjithë kjo kërkon një teknologji evoluese, e aftë për të garantuar kohëzgjatjen e vonesës më të ulët se 1 milisekond dhe një aftësi të frikshme për të menaxhuar “densitetin” e lidhjeve të njëkohshme (deri në 1 milion pajisje për një kilometër katror).

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Facebook ka njoftuar se miliona fjalëkalime të përdoruesve të Instagram kanë qenë të ekspozuara në serverat e saj.

Kompanitë Apple dhe Google kanë larguar aplikacionin TikTok nga lista e tyre, i cili u mundëson përdoruesve që të krijojnë dhe shpërndajn

“Facebook” mund të transformojë rrënjësisht mënyrën se si përdoruesit bashkëveprojnë me postimet e tyre në këtë platformë.

Rrjetet më të përdorura socialse si Facebook, Instagram dhe Whatsapp kanë shfaqur sot probleme në të gjithë botën.

Rrjeti social "Whatsapp" i ka dhënë zgjidhje një problemi që shkaktonte bezdi për këdo.

Rrjeti më i madh social do të preket nga ndryshime të tjera.

Zëri anonim i industrisë teknologjike, "Mr White", ka vazhduar historinë e tij të gjatë të rrjedhjes së produkteve të Apple, duke zbuluar

Aston Martin ka vendosur që të prodhojë një “xhevahir” me rastin e 100-vjetorit të tij.