Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen vlerësoi “rezistencën e jashtëzakonshme” të Ukrainës ndërsa mbërriti në Kiev sot në përvjetorin e dytë të fillimit të pushtimit rus.

“Në Kiev për përvjetorin e vitit të dytë të luftës së Rusisë kundër Ukrainës. Dhe për të festuar rezistencën e jashtëzakonshme të popullit ukrainas,” -tha von der Leyen në mediat sociale.

“Më shumë se kurrë, ne qëndrojmë të vendosur me Ukrainën. Financiarisht, ekonomikisht, ushtarakisht, moralisht. Derisa vendi të jetë më në fund i lirë.”, tha ajo.