Të qenit në një marrëdhënie romantike të përkushtuar dhe afatgjatë mund të jetë me siguri e ndërlikuar.

Nuk ka dyshim se ndërtimi dhe mbajtja e një marrëdhënieje të shëndetshme është sfiduese, por është gjithashtu e rëndësishme të ruani identitetin tuaj personal.

Këtu janë disa shenja që tregojnë se keni nevojë për hapësirë në një marrëdhënie.

Nuk keni mjaftueshëm “kohë për mua”

A i keni lënë pas dore hobit, pasionet dhe interesat tuaja për shkak të marrëdhënies suaj? Nëse nuk e mbani mend herën e fundit kur keni shijuar pak vetminë dhe keni marrë pjesë në disa nga aktivitetet tuaja të preferuara solo, atëherë është një kohë e mirë të mendoni të keni një hapësirë personale. Megjithatë, e njëjta gjë vlen edhe për partnerin tuaj.

Debatoni me partnerin gjatë gjithë kohës

Nëse zgjidhni grindje me partnerin tuaj pa ndonjë arsye të dukshme, atëherë duhet t’i jepni hapësirë partnerit tuaj. Një nga shenjat kryesore që ju keni nevojë për hapësirë në një marrëdhënie është grindjet e vazhdueshme pa asnjë arsye.

Jeni të ndërvarur

A kërkoni gjithmonë miratimin e partnerit tuaj përpara se të bëni ndonjë gjë të rëndësishme? Nëse duhet të kërkoni leje nga partneri juaj përpara se të shkoni diku ose keni nevojë për mendimin e tij përpara se të merreni me ndonjë çështje, atëherë kjo është një nga shenjat që keni nevojë për hapësirë në një marrëdhënie.

Ju duken të bezdisshme çuditjet e partnerit tuaj

A ju duken ende të lezetshme sjelljet dhe zakonet e tyre? Nëse jo, atëherë është koha për të bërë një hap prapa nga marrëdhënia juaj pasi është një nga shenjat e forta që keni nevojë për hapësirë në një marrëdhënie.

Ju shmangni partnerin tuaj

A ju pëlqen ende të kaloni kohë me partnerin tuaj? Apo e urreni shoqërinë e tyre? Nëse nuk ndiheni më të emocionuar për të qenë me partnerin tuaj, atëherë është koha për të marrë një pushim./ PSIKOLOGJIA