Kur nuk ndihemi mirë me veten, kur kemi më shumë gjasa të përjetojmë ankth dhe depresion, të luftojmë me çrregullimet e të ngrënit dhe abuzimin me substancat, të heqim dorë kur përballemi me sfida dhe të luftojmë në miqësi dhe marrëdhënie romantike.

Ne kemi gjithashtu më pak gjasa të kërkojmë mbështetjen e nevojshme, duke u mbështetur në taktika të tilla si mbytja ose ankimi që priren të shkëpusin të tjerët, duke mos na dëgjuar ose ndihmuar.

Biseda negative me vetveten (“Nuk mund ta bëj këtë!” “Unë jam kaq i çuditshëm!”), që rrjedh nga dhe përforcon vetëvlerësimin e ulët, mund të ndikojë gjithashtu rëndë performancën tonë njohëse dhe motorike, duke dëmtuar aftësinë për t’u fokusuar dhe për të na prirë të bëjmë më shumë gabime.

Të ndihemi keq për atë se kush jemi, nuk ndihmon për të forcuar mirëqenien dhe cilësinë e jetës sonë. Nëse jeni gati të filloni të ndiheni më mirë me veten, këtu janë gjashtë strategji që duhet t’i provoni.

Shkruani deklaratat negative që thoni për veten tuaj. Sfidoni secilën prej tyre.

Bëni një listë personale “Hitet më të mëdha”.

Mësoni për gabimet e të tjerëve.

Kërkoni ndihmë nga dikush me të cilin ndiheni të sigurt.

Bëni diçka që ju bën të ndiheni më mirë me veten tuaj – çdo ditë!

Kaloni më shumë kohë me njerëz mbështetës.