Në ditën Kombëtare të Rinisë, Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vendin tonë thotë se ashtu sikurse qëndruan 33 vite më parë krah të rinjve dhe qytetarëve shqiptarë kur kërkonin një vend si gjithë Europa, SHBA qëndron edhe sot me krenari në rrugën e Shqipërisë drejt BE.

“Sot, ne kujtojmë rininë dhe studentët shqiptarë të cilët ishin nismëtarë të protestave që sollën rënien e regjimit komunist dhe lindjen e demokracisë më 8 dhjetor 1990. Shtetet e Bashkuara qëndruan pranë të rinjve dhe qytetarëve të Shqipërisë teksa ata kërkuan një vend “si e gjithë Europa” dhe ne jemi me krenari krah jush sot, teksa Shqipëria bën hapin e saj të radhës drejt anëtarësimit të plotë në Bashkimin Europian”, thotë ambasada e SHBA në një postim në rrjetet sociale.