Ata mbrojnë zemrën, rregullojnë sheqerin dhe kontribuojnë në humbjen e peshës . Jo rastësisht mollët konsiderohen si një “ilaç” natyral, pasi konsumimi i shpeshtë i tyre forcon mbrojtjen e organizmit dhe mbron nga sëmundjet kronike. Megjithatë, duket se ato janë po aq të vlefshme për shëndetin e trurit.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Siç thekson Dr. Vincent Candrawinata, një shkencëtar ushqimor, studiues dhe nutricionist klinik, ka prova shkencore që konsumimi i rregullt i mollëve mund të përmirësojë kujtesën dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes Alzheimer.

Por ku atribuohen këto përfitime të vlefshme? Mollët përmbajnë vitamina dhe minerale të rëndësishme që lidhen me ruajtjen e kujtesës, si flavonoidet. Këta përbërës specifikë kanë veti antioksiduese dhe përveç mollëve, gjenden edhe te çokollata e zezë, manaferrat, çaji dhe vera.

Dr. Vincent Candrawinata përmendi një studim amerikan me 2800 pjesëmarrës me një moshë mesatare 50 vjeç, i cili zbuloi se ata që hanin ushqime më pak të pasura me flavonoidë kishin dy deri në katër herë më shumë gjasa të zhvillonin sëmundjen e Alzheimerit dhe gjendjet e lidhura me to gjatë një periudhe 20- vjeçare .