Turqia duket se po tenton të aktivizojë një memorandum që në thelb sipas zëdhënësit të qeverisë greke, Yiannis Oikonomou është joaktiv.

“Nuk është hera e parë që Turqia po injoron ndërkombëtarët dhe e bën diçka fakt të kryer. Turqia po përpiqet të ndërtojë një realitet rreth diçkaje që është e paligjshme”, ka thënë ai, duke shtuar se kjo cënon të drejtat sovrane të vendeve të tjera.

I pyetur për mundësinë e një takimi mes Mitsotakis dhe Erdogan në Pragë , ai theksoi se nëse pala turke kërkon një takim, pala greke do ta vlerësojë atë. “Besoj se do të përgjigjet pozitivishtIshte Erdogan ai që tha, “Mitsotakis se është një zgjedhë. Megjithatë, përkohësisht nuk ka asnjë kërkesë”, tha Yiannis Oikonomou.