BI ka paralajmëruar së fundmi konsumatorët kundër përdorimit të stacioneve të karikimit publik falas, duke gritur alarmin rreth sigurisë së tyre.

Agjencia ka thënë se mashtruesit kanë arritur të “infektojnë me viruse” karikuesit publikë që mund të infektojnë pajisjet me malware ose softuer që mund t’u japin hakerëve akses në telefonin, tabletin ose kompjuterin tuaj.

“Shmangni përdorimin e stacioneve të karikimit falas në aeroporte, hotele apo qendra tregtare”, thuhet në një postim në Twitter nga zyra në terren e FBI-së në Denver. Aktorët e këqij kanë gjetur mënyra për të përdorur portet publike USB për të futur malware dhe softuer monitorues në pajisje. Mbani karikuesin tuaj dhe kordonin USB dhe përdorni një prizë elektrike në vend të tyre.”– shkruhet në deklaratën e FBI.

FBI ofron udhëzime të ngjashme në faqen e saj të internetit për të shmangur karikuesit publikë. Buletini nuk tregoi për ndonjë rast të fundit të dëmtimit të konsumatorit nga heqja e lëngjeve dhe FBI nuk ktheu menjëherë një kërkesë për koment mbi atë që e nxiti kujtesën nga zyra e saj në Denver.