Ish-kryeministri Sali Berisha ishte në një konferencë për mediat, ku vazhdoi akuzat kundër kryeministrit Rama dhe qeverisë së tij. 

Ai u pyet nga gazetarët për arrestimin e ish-kryeministrit Fatos Nano, dhe nëse ky rast po ashtu ishte politik? 

Sipas Berishës, rasti i tij nuk mund të krahasohet me atë të ish-kryeministrit Nano, ndërsa theksoi se firma e këtij të fundit ishte kudo, në gjithë procesin. 

“Krahasimi me të pakrahasueshmen nuk shërben dhe është fatkeq. 

Fatos Nano është arrestuar për një abuzim, i cili sipas përllogaritjeve të qeverisë së PS, konkretisht të ish-ministrit të tregtisë së jashtme, Shane Korbeci dhe të ministrave të tjerë që nuk kishin firmosur, por u ishte falsifikuar firma në qeveri, njëri prej tyre, Qemal Disha, ishin zhdukur 10 milionë ndihmë humanitare për shqiptarët e uritur. Pa nam dhe nishan. 

Dhe kjo dosje u përgatit dhe u paraqit edhe në parlament me elementë kryesorë nga Korbeci, e vërteta është se edhe Qemal Disha, në atë kohë ministër financash, kishte refuzuar të firmoste. 

Kështu që Fatos Nano nuk ka pasur asnjë akuzë të vetme nga qeveria e PD-së, se ajo ishte gjithçka gati. Kjo është e vërteta. 

Fatos Nano është thirrur dhe është pyetur, sikundër janë në dosje akuzat e ministrave të tij. 

Të krahasosh 10 milionë euro ndihma bujare të qeverisë italiane të zhdukur me 410 metër katrorë tokë të trashëguar të veten të Jamarbër Malltezi, pastaj krahason dy gjëra më të pakrahasueshme. 

Në të gjithë procesin e dosjes së ndihmave italiane, ishte firma e Fatos Nanos. 

Në procesin e privatizimit të klubit Partizani, në kuptimin e njohjes, kthimit, parablerjes së objekteve, nuk ekziston asnjë firmë e vetme e Sali Berishës. 

Në të gjithë këtë proces nuk ekziston një zyrtar i vetëm i penalizuar se ka shkelur ligjin, i akuzuar se ka shkelur ligjin dhe janë këta 30, 50 më shumë të të dy anëve, të PS kur kanë qenë në pushtet dhe të PD. Asnjë zyrtar. 

Ekzistojnë të gjitha turpet dhe pafytyrësirat të ish-xhelatit të policisë sekrete të Enver Hoxhës dhe asaj prokurores me lidhje obskure me Taulant Ballën. Së fundmi, mori edhe një autorësi edhe Dumani i partisë, i cili dëshmoi se për atë jo Kushtetuta, por statuti i partisë është ligji themelor i shtetit. 

Ndaj dhe janë gjëra të pakrahasueshme”, tha Berisha