Adidas ka ndaluar shitjen online të fanellës së Gjermanisë me numrin 44, sepse kujton simbolin e Schutzstaffel, i njohur më mirë si SS, ose organizata paraushtarake e Partisë Nacional Socialiste Gjermane.

Këtë e ka bërë të ditur gazeta gjermane Bild, e cila ka raportuar deklaratën e zëdhënësit të markës së njohur sportive, Oliver Bruggen, në të cilën ai ka shpjeguar se ngjashmëria mes numrit 4 dhe S të “SS” nuk ka qenë absolutisht e qëllimshme.

Bruggen më pas shpjegoi se si gjërat do të ndodhnin në të vërtetë, përkatësisht se stili i fanellave ishte dizajnuar nga Federata Gjermane e Futbollit (DFB) në bashkëpunim me partnerin e saj, 11teamsports.

Në një postim të shpërndarë në Federata Gjermane e Futbollit njoftohet se “do të zhvillohet një dizajn alternativ për numrin 4 së bashku me 11 sportet ekipore”.

Problemi u ngrit për herë të parë nga një historian gjerman, Michael König, i cili kishte vënë re ngjashmërinë e karakterit të numrit 4 me simbolin e SS.

Prej aty nisi një debat i ashpër në Gjermani që çoi në vendimin drastik për të hequr numrin 44 nga tregu.