Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky deklaron se ka frikë të humbasë mbështetjen dypartiake nga Shtetet e Bashkuara, pas atyre që ai i quajti “mesazhe të rrezikshme që vijnë nga disa republikanë”.

“Mike Pence na ka vizituar dhe ai mbështet Ukrainën. Para së gjithash, si një amerikan, dhe më pas si një republikan. Ne kemi mbështetje dypartiake. Megjithatë, ka mesazhe të ndryshme në rrethet e tyre në lidhje me mbështetjen për Ukrainën. Ka mesazhe që vijnë nga disa republikanë, ndonjëherë mesazhe të rrezikshme, se mund të ketë më pak mbështetje”, citon CNN.

Zelensky tha se pavarësisht se kush do të fitojë zgjedhjet e ardhshme presidenciale në SHBA, mbajtja e mbështetjes dypartiake është “gjëja më e rëndësishme për Ukrainën”.
Gjatë konferencës Zelensky u pyet nëse ka frikë për jetën e tij, për të cilën ai tha se më i rrezikuar është Putinin për shkak të numrit në rritje të presidentit rus të kundërshtarëve ndërkombëtarë.

Kandidatët presidencialë të GOP janë të ndarë në dy kampe : izolacionistët, veçanërisht ish-presidenti Donald Trump dhe guvernatori i Floridës Ron DeSantis, të cilët besojnë se SHBA është shumë e përfshirë në mbështetjen e përpjekjeve të Ukrainës për të shmangur pushtimin rus; dhe skifterët, duke përfshirë disa ish-zyrtarë të administratës Trump, të cilët argumentojnë për një qëndrim edhe më agresiv ndaj Rusisë.
Të dyja palët po paralajmërojnë se nëse qëndrimet e tyre nuk merren parasysh, mund të pasojë një luftë botërore.