Padia e Metës, sa vite burg rrezikon kreu i KED nëse shpallet fajtor

19/11/2019 - 19:09

Presidenti Meta firmosi sot padinë penale ndaj kreut të KED-së, Ardian Dvorani. Ai e akuzon Dvoranin për shpërdorim detyre dhe përvetësimi i titullit apo detyrës shtetërore. Padia i është drejtuar tre prokurorive, Prokurorisë së Përgjithshme; Prokurorisë për Krimet e Rënda dhe Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Duke iu referuar Kodit Penal, neni 246 dhe 248 parashikojnë masat ndëshkuese nëse i pandehuri gjendet fajtor për akuzat e mësipërme. Sipas ligjit, nëse kreu i KED-së shpallet fajtor atëherë ai mund të dënohet nga vendosja e një gjobe deri në shtatë vite burg. Konkretisht Neni 246 i Kodit Penal parashikon dënimin për akuzën e përvetësimit të titullit apo të detyrës shtetërore

“Përvetësimi i një titulli apo detyre shtetërore i shoqëruar me kryerjen e veprimeve që i takojnë mbajtësit të titullit apo të detyrës, përbën kundërvajtje penale dhe dënohet me gjobë ose me burgim gjer në dy vjet. Kur vepra kryhet me qëllim fitimi apo ka prekur lirinë, dinjitetin apo të drejta të tjera themelore të shtetasit, dënohet me gjobë ose me burgim gjer në pesë vjet.”

Ndërsa akuza për shpërdorim detyre në nenin 248 parashikon dënim me deri në 7 vite burg

“Kryerja ose moskryerja me dashje e veprimeve a e mosveprimeve në kundërshtim me ligjin, që përbën mospërmbushje të rregullt të detyrës, nga personi që ushtron funksione publike, kur i kanë sjellë atij ose personave të tjerë përfitime materiale ose jomateriale të padrejta a kanë dëmtuar interesat e ligjshëm të shtetit, të shtetasve dhe të personave të tjerë juridikë, nëse nuk përbën vepër tjetër penale, dënohet me burgim deri në shtatë vjet.”. 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Kolegji i Posaçëm i Apelimit (KPA) ka lënë në fuqi vendimin e KP për prokurorin Artan Bajrami, duke vendosur shkarkimin e tij nga detyra.

Bashkia e Tiranës ka shpallur sot tenderin për projektin e godinës së Teatrit Kombëtar.

110 familje janë pajisur me lejet e legalizimit të një pallati në lagjen nr. 2, në qytetin e Durrësit.

Britania e Madhe ka hapur kufijtë për 57 vende të botës, por Shqipëria nuk bën pjesë në to.

  • Vëmendja u përqendrua kryesisht në boshtin rrugor "Mbikalimi i Shkozetit- Plepa"; segmenti Ura e Dajlanit-Plepa (plazh) dhe

Forca Detare dhe Qendra e Vëzhgimit Detar në Ministrinë e Mbrojtjes do të mbështesin masat për sezonin turistik të 2020.

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj përmes një statusi në Facebook iu përcjell një mesazh të rinjve shqiptarë.

550 punonjës të Policisë Rrugore, radarë, kamera, alkoolteste, automjete të uniformuara dhe motoçikleta, për menaxhimin e trafikut rrugor

6389 emigrantë shqiptarë kanë nisur procedurat për të përfituar nga lehtësimet ligjore në Itali dhe për t'u pajisur me dokumente të rregu