Me zbatimin e ligjit për Amnistinë Penale, sot nga burgjet e Shqipërisë janë liruar shumë të burgosur, kryesisht të dënuar për vepra të lehta penale.

Në mesin e përfituesve nga amnistia kanë qenë edhe të burgosurit në burgun e Rrogozhinës.

Për gazetarët disa prej tyre regojnë detajet nga dënimi i tyre dhe vitet që ju kishin ngelur për vuajtjen e dënimit.