Shtatë kilogramë kokainë u sekuestruan nga njësia hetimore e Armës, e cila arrestoi në flagrancë tre persona, një 67-vjeçar dhe dy të rinj të moshës 28 dhe 26 vjeç.

Të arrestuarit janë një 67-vjeçar kalabrez me një shtëpi në Tavarnuzze. Ndërkohë që të rinjtë jetojnë në Torino, një 28-vjeçar italian dhe një 26 vjeçar shqiptar.

Mbi bazën e elementëve të grumbulluar deri më tani, ata janë përgjegjës, në garë, për ndalim për qëllime shpërndarjeje droge. Hetimi nisi si pasojë e raportimeve të marra nga qytetarët për lëvizje të dyshimta pranë via Galliano në Firence.

Shërbime të veçanta janë përgatitur për të verifikuar vlefshmërinë e lajmit. Kështu u identifikuan të tre. Në mënyrë të veçantë, ushtarakët, të dyshuar për lëvizjet e të treve dhe pasi morën lajmin se droga kishte mbërritur ‘në destinacion’, kryen hetime dhe kontrolle, duke rikuperuar drogën.

Hetimet e mëpasshme bënë të mundur gjetjen dhe rikuperimin e rreth 1000 euro kartëmonedha të prera të vogla, të cilësuara si të ardhura të veprimtarisë së paligjshme, celularë dhe ora luksoze. Edhe këto objekte janë konfiskuar.