Katër shtetas shqiptarë janë arrestuar në Itali, pasi nga hetimet rezulton se janë autorë të vjedhjeve dhe tentativave për vjedhje në 27 banesa.

Shtetasit shqiptarë të moshës 30, 32, 34 dhe 41 vjeç janë gjurmuar brenda banesave të ndryshme në Paderno Dugnano, në provincën e Milanos, Varedos dhe Limbiate dhe janë përgjegjës për vjedhje të kryera dhe në tentativë në provinca të ndryshme të Lombardisë.

Ata u ndaluan nga policët e seksionit të dytë të Skuadrës Fluturuese të Milanos në bazë të dispozitës së lëshuar nga Prokuroria Publike e Departamentit të VII-të të Krimeve të Organizuara Komunale, në ngarkim të hetimeve.

Hetimi filloi me identifikimin e një makine të vjedhur, e përdorur nga banda për të udhëtuar në vendet e vjedhjeve dhe më pas për t’u arratisur.

Në këtë automjet kriminelët përdornin targa të klonuara nga makina të tjera dhe aplikonin për të vështirësuar gjurmoni mjetin e fuqishëm nëpër portat e qytetit.