“Brenda vitit 2030 nuk do të bëjmë më seks, duke rrezikuar ekzistencën e qenies njerëzore”.

Është kjo deklarata e studiuesit anglez David Spiegelhalter, docent në Cambridge University, në librin “Sex by numbers” (Seksi sipas numrave).

Shkencëtari jep jo vetëm një vit të saktë, por edhe shpjegimin.

Duket se shpeshtia mujore e raporteve seksuale mesatarisht ka rënë ndjeshëm në 30 vitet e fundit duke kaluar nga pesë herë në muaj në vitet ‘90, në katër herë në vitet 2000 dhe në tre herë në vitet e fundit.

“Unë mendoj se kjo është për shkak të llojeve të ndryshme të stresit. Gjithashtu edhe për shkak të lidhjes gjithmonë e më të madhe me telefonat, tabletat, kompjuterin etj., dhe kontrolleve të vazhdueshme të mesazheve, video dhe gjëra të tjera gjatë natës, për shkak se asgjë nuk tërheq në televizor”, thotë ai.