Përmbajtja e vitaminave dhe lëndëve ushqyese të brokolit e bën atë ideal për mbrojtjen nga kanceri, por a e dini se si ta gatuani atë siç duhet?
Kur flasim për mbrojtjen kundër kancerit, nuk është vetëm ajo që hamë, por edhe mënyra se si e gatuajmë atë që ka rëndësi! Instituti Amerikan për Kërkimin e Kancerit ka publikuar disa këshilla praktike gatimi për të përfituar sa më shumë nga vaktet tona të shëndetshme.
Zierja me avull për pesë minuta është mënyra më e mirë për të ruajtur enzimën myrosinase të pranishme në brokoli, e cila është thelbësore për formimin e substancës antikancerogjene.
Zierja e brokolit në avull për më shumë se pesë minuta, pjekja, mikrovala ose një metodë tjetër gatimi e shkatërron këtë enzimë, si dhe vetitë antikancerogjene të kësaj perime.