Autoritetet e Venezuelës kanë njoftuar se presidenti Hugo Chavez ka kaluar një “operacion të suksesshëm” për mënjanimin e kancerit. 

Nënpresidenti Nicolas Maduro ka thënë se operacioni në Kubë “ka qenë kompleks” dhe se “ka zgjatur më shumë se gjashtë orë”.

Kjo është hera e katërt në 18 muaj që Chavez operohet nga kanceri.

Aleati i Rusisë, Bjellorusisë dhe Iranit është rizgjedhur në postin e presidentit në muajin tetor dhe pritet të inaugurohet për mandatin e ri në muajin janar.