Dardha shqiptare, një pasuri e rrallë për shëndetin


Dardhat e rritura në zona si Pogradeci, Dibra, Korça, Vlora, Lushnja e Fieri janë jo vetëm të shijshme, por edhe me vlera të larta ushqyese. Përdoren si fruta të freskëta, të thata, në reçel, komposto, lëngje e deri në raki. Ato ndihmojnë në uljen e kolesterolit, mbrojnë sistemin nervor, përmirësojnë tretjen dhe parandalojnë diabetin. Lëngu i dardhës ul temperaturën, rrit imunitetin dhe mbron kockat falë përmbajtjes së lartë me vitaminë K dhe bakër. Dardha, një frut i thjeshtë me fuqi të jashtëzakonshme.
Dardhat e rritura në zona si Pogradeci, Dibra, Korça, Vlora, Lushnja e Fieri janë jo vetëm të shijshme, por edhe me vlera të larta ushqyese. Përdoren si fruta të freskëta, të thata, në reçel, komposto, lëngje e deri në raki. Ato ndihmojnë në uljen e kolesterolit, mbrojnë sistemin nervor, përmirësojnë tretjen dhe parandalojnë diabetin. Lëngu i dardhës ul temperaturën, rrit imunitetin dhe mbron kockat falë përmbajtjes së lartë me vitaminë K dhe bakër. Dardha, një frut i thjeshtë me fuqi të jashtëzakonshme.