Një kontrabandist shqiptar është burgosur në Angli, pasi komplotoi për të sjellë 16 emigrantë shqiptar në Britaninë e Madhe, duke u pajisur me pasaporta false të BE-së dhe duke bërë prenotime mashtruese të linjave ajrore.

Shtetasi shqiptar Sait Ruci përdori një kartë identiteti të rreme italiane dhe vodhi identitetin e një njeriu të pafajshëm, për të hapur llogari bankare, të përdorur për të blerë bileta ajrore për në Mbretërinë e Bashkuar.

Emigrantët, të gjithë nga Shqipëria, paguanin një pasaportë false të BE-së dhe një biletë ajrore për në Britaninë e Madhe. Kriminelët mund të paguajnë mbi 10,000 £ për person për këtë lloj lehtësimi.

Ruçi u dënua sot me tre vjet në Gjykatën e Kurorës në Isleworth, për komplot për të ndihmuar imigracionin e paligjshëm.

Në shumë raste, dokumentet dhe rezervimet mashtruese janë identifikuar nga linjat ajrore ose autoritetet evropiane të aeroportit përpara nisjes. Gjashtëmbëdhjetë individë udhëtuan për në Mbretërinë e Bashkuar, por dokumentet e tyre u zbuluan si false nga oficerët e Forcave Kufitare pas mbërritjes.

Me bashkëpunimin e aeroporteve dhe linjave ajrore, hetuesit e Home Office ishin në gjendje të lidhnin prenotimet, së bashku dhe t’i gjurmonin tek Ruçi.