50 oficerë të policisë italiane kanë ekzekutuar sot 5 urdhër-arreste në Tirolin e Jugut. Këto janë lëshuar nga gjyqtari hetues me kërkesë të prokurorit publik.

Në të njëjtën kohë u kryen kontrolle të shumta në shtëpi me mbështetjen e qenve të zbulimit të drogës. Operacionit i paraprinë hetime komplekse. Sipas policisë, u identifikuan një grup italianësh dhe shqiptarësh që trafikonin kokainë në aksin Meran-Bolzano, shkruajnë mediat italiane.

Lidhja e parë në zinxhirin e tregtarëve ishte në Meran. Ishte një burrë 30-vjeçar, i cili u dërgonte klientëve drogën me biçikletë të shoqëruar nga një qen Pit Bull.

Nisur nga kjo është intensifikuar hetimi dhe janë përgjuar edhe bisedat telefonike. Kështu kanë rënë hetuesit në gjurmët e një kontraktori të vogël ndërtimi nga Shqipëria me qendër në Meran. Falë mbështetjes së disa prej anëtarëve të familjes së tij, ai furnizoi shumë tregtarë në Burggrafenamt. Ai vetë furnizohej me kokainë nga një mik i tij që jetonte në Eppan.

Dy tregtarët e mëdhenj nuk u takuan kurrë personalisht. Ata përdornin të çara në mure ose vende të fshehta në varreza për të shkëmbyer mallra dhe para.

Hetimi i policisë zgjati gjashtë muaj. Gjatë kësaj kohe tregtohej drogë me vlerë 200 mijë euro. Hetuesit e drogës konfiskuan mbi 1 kilogram kokainë dhe 75 mijë euro cash.