Nëse po përpiqeni të rezervoni destinacionin më të njohur të udhëtimit për arratisjen tuaj verore, Google është këtu për t’ju ndihmuar.

Motori i kërkimit përdori të dhënat e tij të Google Flights për të parë se ku shpresojnë të shkojnë udhëtarët këtë verë. Kërkimi kryesor për verën 2023 konkretisht, nga qershori deri në gusht është Londra, e ndjekur nga Kankun, Meksikë; Paris; Orlando, Florida, Roma dhe New York City.

Nga 20 destinacionet më të kërkuara, qytetet evropiane në trend janë Roma, Barcelona dhe Dublini gjithashtu. Tokio gjithashtu bëri shkurtimin, pas rihapjes së Japonisë tetorin e kaluar. Ndërsa destinacionet e brendshme shkojnë, përtej Orlandos dhe NYC, pushuesit verorë po kërkojnë për Los Angeles, Seattle, Miami, Chicago, Boston dhe San Francisco.

Udhëtarët amerikanë janë duke u prirur drejt udhëtimeve të vetme, pasi kërkimet për destinacione të udhëtimit të vetëm, lundrime solo dhe udhëtime solo për gratë janë të gjitha. (Kërkimet për “destinacionet e udhëtimit të vetëm”, për shembull, u rritën me më shumë se 120 për qind në SHBA gjatë vitit të kaluar.)

Destinacionet më të kërkuara për udhëtime të vetme përfshijnë Japoninë, New Orleans, Islandën, Mexico City dhe Italinë. Dhe për çiftet, vendet romantike më të kërkuara janë Xhamajka, Bora Bora, Turks dhe Kaikos; Maldivet dhe Myrtle Beach, Karolina e Jugut.

Nuk është për t’u habitur që Google zbuloi se ka një nivel të lartë të të gjitha kohërave për kërkime rreth pasaportave. (Departamenti i Shtetit i SHBA-së aktualisht po përpunon 500,000 pasaporta në javë dhe vlerësimet më të fundit thonë se koha e përpunimit të pasaportave është aktualisht 10 deri në 13 javë.)