Sot është 9 Maji, Dita e Europës e cila festohet pak para zgjedhjeve europiane që zhvillohen në fillim të qershorit.

Kryeministri Rama ka publikuar një video të flamurit shqiptar dhe famurit të BE-së që valëviten dhe shkruan:

“Mirëmëngjesi dhe në këtë Ditë të Europës, e cila e gjen Shqipërinë më afër se kurrë ëndrrës së vjetër shqiptare me diellin që lind andej nga perëndon, ju uroj një ditë të mbarë.”