NATO nuk ka asnjë tregues se mbeturinat e dronit të gjetur në territorin rumun janë shkaktuar nga një sulm i qëllimshëm i nisur nga Moska kundër Rumanisë, ka thënë shefi i Aleancës.

“Ne nuk kemi asnjë informacion që tregon një sulm të qëllimshëm nga Rusia dhe ne jemi në pritje të rezultatit të hetimit në vazhdim”, tha sot Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg theksoi gjithashtu rreziqet që vijnë nga sulmet ajrore ruse në afërsi kaq të afërt me territorin e aleancës.

“Ajo tregon rreziqet e incidenteve dhe aksidenteve”, shtoi ai.

Të hënën, Kievi pretendoi se dronët rusë kishin rënë në territorin rumun gjatë një sulmi gjatë natës.

Bukureshti i mohoi pretendimet menjëherë pas kësaj, por më pas ministri i mbrojtjes i vendit Angel Tilvar tha më vonë se “pjesë që mund të jenë elementë të një droni u gjetën” në territorin rumun.

Sulmi është i rëndësishëm sepse Rumania është në NATO, e cila e konsideron një sulm kundër njërit prej anëtarëve të saj një sulm ndaj të gjithëve.