Kreu i SPAK, Altin Dumani ka prezantuar punën e SPAK para Komisionit të Ligjeve. Në fjalën e tij Dumani u ndal tek mjetet e posaçme të hetimit, që sic tha ai për herë të parë janë futur edhe agjentë të infiltruar.

Sipas Dumanit, SPAK po ashtu ka rritur edhe aksesin në databeset shtetërore, duke i thënë mundësi siç tha ai për të mënjanuar zbulimin e hetimit.

“Në lidhje me mjetet e posaçme të hetimit, përveç përgjimeve telefonike po aplikohen  të gjitha mjetet për një çështje, si vëzhgime, simulime dorëzimi i kontrolluar, letër porosi dhe për herë të parë edhe agjentë të infiltruar.

Në vitin 2022 pjesën më të madhe të procedimeve penale e kryesojnë ato të korrupsionit me 69 procedime penale.

Është rritur gama e databasëve shtetërore, ku SPAK ka akses të drejtpërdrejtë në sistemin e gjendjes civile, në ASHK në drejtorinë e burgjeve në drejtorinë e përgjithshme të shërbimit të transportit rrugor, sistem e policisë së shtetit, TIMS etj. Pasja direkt akses në këto sisteme mundëson që SPAK dhe BKH marrin  informacion nga këto sisteme dhe duke mënjanuar zbulimin e hetimit. Kjo është një arritje për SPAK”, tha Dumani.