Detaje të reja janë zbardhur pas hetimeve të kryera ndaj Faruk Fatih Özer, themeluesit të këmbimit të kriptomonedhave Thodex, i cili mashtroi mijëra njerëz dhe u arratis në Shqipëri.

Mësohet se truproja e Ozerit dhe shoferi i tij Mehmet Ç. janë mashtruar nga vetë ai.

Sipas lajmeve nga mediat turke, vëllai i tij Güven Özer e kishte paralajmëruar se do të shiste 50% të aksioneve të kompanisë si shkak i borxheve.

Duke mbledhur të gjitha dëshmitë e dhëna deri më tani, në aktakuzë është nxjerrë grafiku organizativ në lidhje me mashtrimin e bujshëm të Faruk Ozer.

Prokuroria, e cila përcaktoi pozicionet e të dyshuarve në organizatë një nga një, deklaroi se ata kishin krijuar një organizatë kriminale të orientuar drejt përfitimit për të arratisurin Faruk Fatih Özer me emrin e firmës së quajtur Thodex. Ai theksoi se Özer ishte udhëheqës dhe menaxher i kësaj organizate, përcaktoi personat që ishin në pozitën e menaxherit dhe anëtarit në organizatë dhe ndau punët.

Hetimet zbuluan se gjithçka ishte e planifikuar që nga fillimi. Në aktakuzë u zbulua gjithashtu se shumë drejtues kryenin miliona lira hyrje kriptomonedhash në llogaritë e tyre.

Mësohet gjithashtu se Zuhal Özer, tezja e të dyshuarit të arratisur Faruk Fatih Özer, ka gjithashtu autoritetin për të bërë depozita pranë autoriteteve administrative në llogaritë e personave që kanë një llogari në platformën Thodex.