Studiuesit nga Universiteti i Erlangen-Nurembergut kanë raportuar për një 62-vjeçar nga Gjermania, i cili është vaksinuar 217 herë kundër Covid-19 dhe megjithatë burri duket se nuk ka pësuar asnjë efekt të keq.

“Ne mësuam për rastin e tij nëpërmjet artikujve të gazetave. Më pas e kontaktuam dhe e ftuam të bënte teste të ndryshme në Erlangen.

Ai ishte shumë i interesuar ta bënte kët,” tha Dr Kilian Schober, nga departamenti i mikrobiologjisë së universitetit.

Dr Schober tha se ne ishim në gjendje të merrnim vetë mostrat e gjakut kur burri mori një vaksinim të mëtejshëm gjatë studimit me insistimin e tij.

“Ne ishim në gjendje t’i përdornim këto mostra për të përcaktuar saktësisht se si sistemi imunitar reagon ndaj vaksinimit,” shtoi Dr Schober. 

Provat për 130 nga sulmet u mblodhën nga prokurori publik i qytetit të Magdeburgut, i cili hapi një hetim me pretendimin për mashtrim, por nuk u ngrit asnjë akuzë penale.

Vaksinat kundër Covid nuk mund të shkaktojnë infeksion, por mund ta mësojnë trupin se si të luftojë sëmundjen.

Vaksinat e acidit ribonukleik funksionojnë duke u treguar qelizave të trupit pak kod gjenetik nga virusi.

Më pas, sistemi imunitar duhet të njohë dhe të dijë se si të luftojë Covid-in nëse e hasin realisht. Dr Schober shqetësohej se hiper-stimulimi i sistemit imunitar me doza të përsëritura mund të kishte lodhur disa qeliza. Por studiuesit nuk gjetën asnjë provë për këtë tek 62-vjeçari.

Dhe nuk kishte asnjë shenjë se ai ishte infektuar ndonjëherë me Covid.