Aksioni kundër informalitetit, Drejtoresha e Tatimeve mbledh ekspertët dhe kontabilistët durrsakë (VIDEO)

Postuar: 10/10/2017 - 14:55

Aksioni kundër informalitetit dhe ndryshimet në paketën fiskale 2017 -2018 kanë mbledhur   në një takim ekspertët dhe kontabilistët durrsakë. I organizuar nga Drejtoria Rajonale e Tatimeve Durrës, në fokus të takimit ishin problemet e drejtpërdrejta që prekin bizneset në rolin e tatimpaguesit.

Fjalën e hapjes e mbajti drejtuesja e institucionit, Valbona Sako, e cila u ndal te lufta kundër informalitetit, duke e konsideruar luftën të përbashkët me kontabilistët që përfaqësojnë  tatimpaguesit.

Përsa i përket paketës fiskale 2017- 2018, e cila me ndryshimet që pritet të ketë, në masë të konsiderueshme prek biznesin e vogël, drejtuesja Sako kërkoi propozime konkrete nga pjesëmarrësit.

Kryetari i kontabilistëve në Durrës, Besim Tusha, theksoi faktin që në këtë takim duhej të ishin të pranishëm të gjitha palët, sidomos pjesa që është në fokus të aksionit.

Sipas propozimit konkret të tij, TVSH duhet të përcaktohet jo sipas xhiros por sipas natyrës së biznesit.

Përsa i përket ndryshimeve që priten të prekin biznesin e vogël, kufijtë duhet të detajohen, pasi vendosja e TVSH-së mund të prekë konsumatorin. Konkretisht, kërkesa e avokatëve për të mos qenë pjesë e TVSH-së argumentohet me faktin që kjo do të rëndonte mbi ta.

Në takim pati diskutime dhe propozime konkrete nga ekspertët ekonomikë dhe kontabilistët pjesëmarrës, që do t’i përcillen Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video: 
Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

   Shqipëria do të ketë rritjen më të lartë në rajonin e Ballkanit për vitet 2017-të dhe 2018-të.

Vendosja e një takse 22.4% mbi çmimin e produktit, nga ana e Ministrisë së Financave, për blerjet online, po penalizon vetëm ata që blini

   Ndërtimi i gazsjellësit TAP po shkon drejt fundit sipas parashikimeve.

   Enti Rregullator i Energjisë ka hapur procedurën për të miratuar tarifat e reja të energjisë elektrike për konsumatorët fundorë në 201

Shqipëria do të jetë i vetmi vend në rajon që nuk do të ketë një përjashtim të bizneseve të vogla nga TVSH.

Duke filluar që nga muaji janari i vitit që vjen, kur t`ju mbërrijë në shtëpi fatura e energjisë, shuma që keni për të paguar do të jetë

Produktiviteti i punës ka pësuar rënie nga viti 2010-2015, por sektori i industrisë dhe ai i ndërtimit kanë kontribuuar me rënien më të m

   Prurjet e emigrantëve janë një ardhur e konsiderueshme për vendet në zhvillim të Europës duke përshirë edhe Shqipërisë.

Në të gjithë sektorët e ekonomisë, femrat paguhen më pak sesa meshkujt në Shqipëri, por, për kompanitë me pronësi të huaja diferenca ësht

Pajisja fiskale (kasa fiskale) është një regjistrues elektronik, me të cilën nga shitësi, regjistrohen të dhënat për vlerën e mallrave të