Lugët prej druri janë një element bazë në kuzhinën tonë për të gjitha arsyet e duhura: ato mund t’i rezistojnë temperaturave të larta, janë bërë nga një material natyral dhe nuk reagojnë me ushqime acidike, ndryshe nga materiale si bakri dhe alumini. Plus, ato nuk do t’i gërvishtin tiganët dhe tenxheret tona.

Megjithatë, për shkak se ato thithin të gjitha llojet e yndyrës dhe aromave, është e rëndësishme të jeni të qëndrueshëm me rutinën tuaj të pastrimit nëse doni që këto enë të zgjasin.

Pra, pas çdo përdorimi, shpëlajeni me sapun dhe ujë për t’u siguruar që nuk ka mbetje ushqimi ose njolla të dukshme.

Megjithatë, vajrat dhe aromat mund të mbeten në lugë, pavarësisht larjes me sapun të butë dhe ujë.

Si mund ta pastroni thellë pa përdorur detergjentë të ashpër?

Thjesht duke i zhytur në ujë të valuar. Procesi është i thjeshtë. Ziejeni ujin në tenxheren tuaj dhe vendosni lugët brenda. Lërini për 20 minuta. Pastaj do të shihni yndyrat të mbeten në muret e tenxheres.

E njëjta gjë mund të bëhet nëse i vendosni lugët në një gotë dhe hidhni ujë të nxehtë sipër. Lërini përsëri për 20 minuta dhe do të shihni lugët tuaja të pastra në thellësi.

Pastaj shpëlajeni me ujë të pastër dhe sapun për enët për të hequr të gjitha mbetjet. Fshijeni mirë për të hequr çdo mbetje uji dhe ruajeni.