Pronari i Tesla-s dhe X, Elon Musk, pati një krizë publike të mërkurën gjatë një interviste në të cilën ai i tha Disney-t dhe kompanive të tjera të mëdha të shkonin në djall. Kjo përballje kundër fuqive më të mëdha në botë mund të ketë qenë goditja e fundit ndaj platformës X që mund të sjellë edhe falimentimin e saj. Megjithëse ai pretendon se është një kampion i fjalës së lirë.

Gjatë intervistës, Musk dukej jashtëzakonisht jo komod dhe madje harroi emrin e prezantuesit, pavarësisht se ishte mik me të për mbi 20 vjet. Musk tha gjithashtu se platforma X ishte e dënuar të vdiste nëse reklamuesit nuk ktheheshin tek ajo, por ai gjithashtu u përpoq të fajësonte Disney-n dhe emra të tjerë të mëdhenj.

Megjithatë, momenti më shqetësues i kësaj interviste erdhi kur Musk pranoi publikisht se kishte ‘demonë në kokë’ dhe mendime vetëvrasëse kur ishte vetëm 12 vjeç. Musk më parë kishte deklaruar se vuan nga sindromi Asperger, diçka me të cilën ai ka luftuar që kur ishte fëmijë.

Mendja ime shpesh ndihet si një stuhi shumë e egër sepse kam një burim idesh. Jo një stuhi e lumtur. Mendoj se deri diku kam lindur në këtë mënyrë, por u përforcua nga një fëmijëri e vështirë, sinqerisht. Edhe në një moment të lumtur kur isha fëmijë, ndjeva vazhdimisht një tërbim forcash në mendje. Këta demonë të mendjes janë, në pjesën më të madhe, të shfrytëzuar për qëllime produktive. Ndonjëherë, ju e dini, marrin për keq.