SPAK ka nisur një hetim pasuror për këngëtaren e njohur, Elvana Gjata, pasi emri i saj u përmend në përgjimet e Sky Ecc, të cilët çuan në burg, zyrtarë dhe ish-zyrtarë të shtetit.

Sipas komunikimeve në aplikacionin “SKY” mes Matës dhe Breçanit, i ka thënë se “do t’i dërgojë 500 mijë euro përmes llogarisë së Elvanës”.

Pjesë nga dokumenti ku shpjegon nisjen e hetimeve:

Elvana Gjata, e bija e Fatmir dhe e Donika, e datëlindjes 03.02.1987, lindur në Tiranë.

Matilda Grabova, e bija e Bajram dhe e Albana, e datëlindjes 28.04.2000, lindur në Durrës

Marko Grabova, i biri i Bajram dhe i Albana, i datëlindjes 11.10.2005, lindur në Durrës.

Jonida Babameto, e bija e Trifon dhe e Llambrini, e datëlindjes 24.10.1977, lindur në Fier.

Egon Babameto, i biri i Petrit dhe i Liri, i datëlindjes 28.01.1963, lindur në Durrës.

Edo Babameto, i biri i Egon dhe i Jonida, i datëlindjes 09.09.2006, lindur në Tiranë.

Luna Babameto, e bija e Egon dhe e Jonida, e datëlindjes 12.02.2008, lindur në Tiranë.

Ervin Mata, i biri i Luan dhe i Merita, i datëlindjes 10.08.1987, lindur në Tiranë.

Luan Mata, i biri i Zeqir dhe i Hanife, i datëlindjes 01.05.1960, lindur në Lejcan, Dibër.

Merita Mata, e bija e Fejzi dhe e Qerime, e datëlindjes 16.12.1960, lindur në Tiranë.

Emis Mata, e bija e Fejzi dhe e Qerime, e datëlindjes 29.08.1997, lindur në Tiranë.