Një panetone me të vërtetë e mirë duhet të ketë një kore të çelët, si një simbol i urimit për shëndet dhe jetëgjatësi. Por si mund të përfshihen panetoneja në një dietë të shëndetshme e të balancuar?
Sipas ekspertëve të shëndetit, për të mbajtur formën dhe për të qenë mirë me shëndetin, nuk është e nevojshme të heqim dorë nga ëmbëlsirat tradicionale të festave.
Ja disa rregulla të thjeshta:
Zgjidhni panetone klasike, jo shumë të mbushura apo të mbuluara me çokollatë: këto shtesa rrisin ndjeshëm kaloritë, yndyrat dhe sheqernat.
Konsumojeni në mëngjes, momenti kur organizmi ynë i përpunon më mirë sheqernat.
Ushqeni mikroflorën e zorrëve për të zvogëluar ndikimin negativ të yndyrave dhe sheqerit.
Rekomandohet që porcionin ta shoqëroni me një gotë kefir, të pasur me probiotikë, dhe me një prebiotik si inulina, për të garantuar një gjendje të mirë të ekuilibrit intestinal (eubiozë).
Mos e teproni me sasinë. Një fetë prej rreth 50 g panetone është më shumë se e mjaftueshme për të kënaqur dëshirën për të ëmbël, duke ruajtur njëkohësisht shëndetin dhe linjat.





