Prokurorja Fatime Fetai, e cila sot u largua nga gara për Prokurore Publike Republikane, pas vendimit të Këshillit të Prokurorëve Publikë, i cili vendosi se ajo nuk kishte dokumentacion të plotë, thotë për “Fokus” se Këshilli duhet ta rishqyrtojë këtë vendim. Sipas anëtarëve të këshillit, Fetai nuk ka dorëzuar vërtetim për njohjen e gjuhës maqedonase dhe certifikatë për aftësi afariste, përcjell Telegrafi.

“Do të ishte mirë që Këshilli i Prokurorëve Publikë ta rishqyrtojë edhe një herë vendimin e tyre. Njohja e gjuhës maqedonase dhe çertifikata e aftësisë afariste janë kushte të përgjithshme, të cilat kuptohet se i plotësojmë tashmë kur jemi zgjedhur prokurorë. Nëse nuk i plotësojmë këto dy kushte, nuk do të mund të punonim fare si prokurorë”, na tha Fetai.

Ajo sqaron se nëse Këshilli konsideron se të dyja gjërat duhet të vërtetohen me dokument të veçantë, atëherë asnjë nga dokumentacioni i dorëzuar deri më tani nuk është i plotë, sepse askush nuk ka dorëzuar certifikatë për njohjen e gjuhës maqedonase.

“Aftësia për biznes është një nga kushtet e përgjithshme të parashikuara për çdo prokuror, jo vetëm për republikat. Do të ishte e dëshirueshme që Këshilli t’i përmbahet një qëndrimi si ky i sotëm dhe të përgjigjet se sa nga të gjithë prokurorët publikë të zgjedhur deri më tani në vend, në të kaluarën dhe tani, kanë dorëzuar një certifikatë për të dëshmuar se janë të aftë për të bërë biznes”, thekson Fetai.

Së bashku me pjesën tjetër të dokumenteve, ajo ka dorëzuar një certifikatë mjekësore sipas së cilës është e aftë psikofizike për të kryer funksionin.

Këshilli i prokurorëve publik sot i dha dritën jeshile vetëm Ljupço Kocevskit dhe e hoqi nga gara prokuroren Lidija Raiçevic. /Telegrafi/