Qeveria finlandeze do të zgjasë mbylljen e pikave kufitare me Rusinë deri më 14 prill, njoftoi sot Ministria e Brendshme.

Finlanda mbylli kufirin e saj lindor me Rusinë në fund të vitit të kaluar mes një numri në rritje të emigrantëve, duke përfshirë Sirinë dhe Somalinë. Ai akuzoi Moskën për drejtimin e emigrantëve drejt kufirit, një pretendim që Kremlini e mohoi.

Autoritetet finlandeze kanë prova që tregojnë se më shumë emigrantë do të mbërrijnë nga Rusia nëse qeveria heq mbylljen e pikave të kalimit, tha Ministria e Brendshme në një deklaratë sot.

“Ka të paktën qindra, por ndoshta mijëra emigrantë pranë anës ruse të kufirit që presin një mundësi për të vazhduar udhëtimin e tyre në Finlandë,” tha në një deklaratë ministrja e Brendshme Marie Radtanen.