Një firmë hekurudhore britanike u ka kërkuar pasagjerëve të ndalojnë së shikuari pornografi në trenat e tyre dhe në vend të kësaj “të presin derisa të ktheheni në shtëpi”.

Northern Railway i ka kërkuar publikut që të përmbahet nga shikimi i përmbajtjes “jo të përshtatshme” (NSFW) gjatë udhëtimit, i cili përfshin materiale të qarta. Firma gjithashtu ka këshilluar klientët që të shmangin gjuhën e keqe dhe temat ofenduese.

Northern ka thënë se e kupton se udhëtimi me tren në shtëpi është ‘shpesh mundësia e parë’ për të ‘shikuar përmbajtjen’, por që udhëtarët duhet të presin derisa të kthehen në shtëpi për ta bërë këtë.

“Ne mirëpresim miliona njerëz në stacionet tona dhe në trenat tanë çdo vit dhe qasja në internet të sigurt dhe të besueshëm është pjesë përbërëse e pritshmërive të klientëve tanë. Megjithatë, është e rëndësishme që njerëzit të kujtojnë se disa përmbajtje nuk janë të përshtatshme për të parë ose dëgjuar të gjithë – veçanërisht për fëmijët. Si e tillë, nëse diçka “nuk është e përshtatshme për punë”, ka më shumë se gjasa të mos jetë e përshtatshme as në stacionet tona apo në trenat tanë – prandaj ju lutemi prisni derisa të ktheheni në shtëpi.”

Wi-Fi i Northern në stacionet e tyre dhe në trenat e tyre shpërndahet në partneritet me ‘Friendly WIFI’, një standard certifikimi i sigurt i iniciuar nga qeveria për WiFi publik. 

WiFi miqësor synon të sigurojë përdoruesit se shërbimi plotëson standardet minimale të filtrimit, veçanërisht në zonat ku fëmijët janë të pranishëm.

Northern's wifi in their stations and on their trains is delivered in partnership with 'Friendly WIFI', a government-initiated safe certification standard for public WiFi.