Futbollisti Kristiano Ronaldo, gjatë disa ditëve pushimi në një nga ishujt turistik dhe nga më piktoerskët të Greqi, Mikonos, eshte miqesuar edhe me kuzhinierin shqiptar te ketij hoteli, Alsi Sinanaj, qe rrefen keshtu yllin e Real Madridit.

 “Nuk e mendoja të ishte aq i thjeshtë ndaj njerëzve që e rrethuan ato ditë në hotelin ku unë shërbej. Ishte i interesuar të dinte më shumë për Shqipërinë, sepse kishe dëgjuar vetëm për futbollin dhe shpesh mendonte se ishte tjetër Shqipëri dhe tjetër Albania. Një ditë i fola për ushqimiet tradicionale shqipëtare. Kur i përmenda trahananë, më tha se edhe portugezët e përdornin këtë ushqim. Ja gatova një mëngjes, por nuk e njohu. Ishte shumë më ndryshe dhe më kërkoi të mësonte sesi prodhohej. Më shumë përshtypje i bënte çaji malit që unë e kasha marrë në fshatin tim. E sqarova se cilësia e kësaj bime varet nga mali ku rritet. Atë që më kishte ngelur në dhomën time ja dhashë me vete”.