Lista e njerëzve më të pasur është publikuar nga Forbes duke e vendosur numrin e miliarderëve në botë në 2640 në vitin 2023.

Njerëzit në këtë listë i përkasin një klubi ekskluziv dhe kanë shumë pushtet. Shumë prej tyre janë themelues të gjigantëve të teknologjisë, me një pjesë të madhe të pasurisë së tyre ende të investuar në kompanitë që kanë filluar.

Në veçanti, lista është e strukturuar si më poshtë:

1. Elon Musk
2. Bernard Arnault
3. Jeff Bezos

4. Bill Gates

5. Steve Ballmer
6.Mark Zuckerberg
7. Larry Page
8. Larry Ellison
9. Sergey Brin
10. Warren Buffett

Elon Musk është njeriu më i pasur në botë si CEO i disa kompanive të shquara si Tesla dhe kompania e eksplorimit të hapësirës SpaceX. Ai aktualisht zotëron 23% të aksioneve në Tesla. Një pjesë e konsiderueshme e pasurisë së tij, rreth dy të tretat, është e lidhur me suksesin e Teslës. Musk bëri bujë në tetor 2022 kur bleu Twitter për 44 miliardë dollarë.