Kryeministrja italiane Giorgia Meloni me ndërhyrjen e saj të sotme përmbylli festën rinore të partisë së saj Motrat e Italisë, e cila u organizua nga e enjtja deri sot në Romë. “Përpjekja më e madhe është të ngremë Italinë në shkallën më të lartë të podiumit. Është një sfidë kaq e madhe që kërkon dashuri, përulësi, vizion dhe punë”, theksoi Meloni.

Ajo shtoi, në të njëjtën kohë, se “partia e saj fitoi zgjedhjet dhe mundi të formonte një qeveri, sepse ishte një Itali e harruar nga e majta, e cila ishte e lodhur duke u mënjanuar nga dinakët dhe të privilegjuarit”.

Duke folur për sekretaren e Partisë Demokratike të qendrës së majtë, Elie Schlein, e cila vendosi të mos pranonte ftesën për të marrë pjesë në këtë festival, kreu i qeverisë italiane e akuzoi atë për mungesë guximi. Duke iu referuar vendimit të qeverisë së saj për të kufizuar pagesën e përfitimeve mbështetëse për të papunët dhe me të ardhura të ulëta, ajo nënvizoi se “do ta bënte një mijë herë” sepse “nuk dëshiron të blejë mbështetjen e popullit” dhe ” asaj nuk i intereson nëse kushdo që ka marrë përfitimin ka bërë, në të njëjtën kohë, punë të padeklaruar, tani e urren”.

Kryeministrja italian akuzoi qeverinë me kryeministrin Giuseppe Conte, kreun e Lëvizjes Pesë Yjet, se gjatë mandatit të saj, me stimujt për mirëmbajtjen dhe përmirësimin energjetik të pasurive të paluajtshme, “krijoi një vrimë prej 140 miliardë eurosh në arkë. të shtetit, aq sa kushton, pra shëndeti publik në Itali”. Së fundi, Giorgia Meloni iu referua me tone tejet kritike, por pa përmendur emrin e tij, shkrimtarit dhe gazetarit Roberto Saviano, duke theksuar se “historitë e mafies së Napolit, Camorra, ofrojnë personazh të famshëm, pasuri dhe mundësinë për të blerë penthouse në Nju York, nga e cila t’u mësohet ligjshmëria italianëve, sigurisht gjithmonë me pagesë”.