Sot nisi shqyrtimi i çështjes penale në seancë paraprake në GJKKO ndaj ish-zëvendëskryeministrit Arben Ahmetaj për veprën e shpërdorimit të detyrës për ashtuquajturën çështja ‘Buka’. 

Seanca u shty për në datën 2 shkurt. Avokati i ish-zv.kryeministrit u shpreh për mediat se gjykim duhet të konsiderohet e pavlefshme. 

“Kërkesat tona janë që kërkesa për gjykim të deklarohet e pavlefshme, aktet ti rikthen prokurorisë. Prokuroria të detyrohet të njohë mbrojtjen me të gjitha aktet sipas ligjit dhe më pas të fillojë procedura. Qëndrimi i SPAK ishte që nuk pati ndonjë qëndrimet të qartë. Gjykata kërkoi kohën e saj”, tha avokati.