Presidenti Gabriele Gravina ishte i zhgënjyer në konferencën për shtyp, një ditë pas eliminimit të Italisë nga Euro 2024.

Megjithatë ai konfirmoi vazhdimin e projektit të drejtuar nga Luciano Spalletti, ndërsa përjashtohet mundësia e dorëheqjes për të dy.

“Na vjen keq që nuk mund t’u japim të gjithë tifozëve italianë gëzimin që meritojnë: ne e dimë se në botën e sportit rezultati është subjekt i shumë variablave. Ajo që mbetet është zhgënjimi që nuk kemi mundur t’u tregojmë atyre që na kanë ndjekur gjithçka që është bërë në fazën përgatitore, është zhgënjimi i paaftësisë për të shprehur atë që duhet të kishim bërë. Do të ketë disa reflektime të thella që filluan të shtunën. Ne të gjithë duhet të rritemi, ne kemi vetëm një mënyrë për të kuptuar se kur bie, duhet të kesh aftësinë për t’u rikthyer. Duhet të bëhet me fuqinë e ideve dhe të punës. Ne po ndërtojmë një projekt shumëvjeçar në të cilin Spalletti është qendror: ai ka pasur pak mundësi për të përdorur lojtarët. Ne duhet të vazhdojmë të punojmë, Spalletti ka besimin tonë”, tha presidenti Gravina.