E izoluar për dekada nën diktaturën e pashpirt të komunistëve, Shqipëria hapi dyert në vitet 1990 dhe që prej atëherë po punon për të kapur pjesën tjetër të Evropës.

Në një vizitë të fundit, shumë banorë ankoheshin se vendi duhet të kishte ecur më shpejt. Për turistët kjo është arsye për ta vizituar, para se autobusët e mbushur me turistë të zbulojnë vendet e bukura sekrete dhe të kthehen në destinacione me shumë njerëz.

Lexoni 10 arsyet pse duhet vizituar Shqipëria gjatë 2013-s. Nëse shkon, padyshim që do të kthehesh me më shumë arsye. Është vend i lezetshëm për turistët, por kërkohet durim.

Arsyet

10. Bukuria natyrore

9. Pasuria kulturore

8. Kontrasti

7. Tradita

6. Banorë miqësorë

5. E sigurt

4. Shumëllojshmëria

3. Aventurë

2. Koha

1. Përballueshmëria

 Leyla Giray

Huffingtonpost       http://www.huffingtonpost.com/leyla-giray/albania-tourism-2013_b_2352931.html#slide=1921033