Është arritur një marrëveshje, me vlerë mbi tre milionë euro, për dëmshpërblimin e Eitan Biran, fëmijës së vetëm nëntë vjeçar që i mbijetoi aksidentit të teleferikut në Mottarone, i cili tërhiqet kështu nga gjyqi.

Më 23 maj, tre vjet më parë, 14 persona humbën jetën në përplasjen e kabinës , mes tyre babai, nëna, vëllai i vogël dhe gjyshërit e nënës.

Gjatë seancës së dytë paraprake të caktuar në Verbania, avokati do të tërheqë kërkesën për t’u bashkuar me palën civile të formuluar më 17 janar.

Kështu, të gjithë “vunë me përkushtim interesin e Eitan për të qëndruar jashtë gjyqit dhe larg zhurmës mediatike”, tha avokati i fëmijës.

Avokati ka dashur të falënderojë kolegët e tij që ndihmojnë të pandehurit pasi “kanë ofruar një kontribut të rëndësishëm për të garantuar një të ardhme paqësore, nga pikëpamja ekonomike, për Eitanin”.

Të gjithë “e vendosën me kujdes interesin e fëmijës për të qëndruar jashtë gjyqit dhe larg zhurmës mediatike” mbi “logjikën e mbrojtjes procedurale, e cila do të kishte përfshirë kohë më të gjata fiziologjikisht.

Eitan duhej të dilte nga kjo çështje sa më shpejt që të ishte e mundur dhe kështu ndodhi”.