Eliminimi i Francës nga Europiani po kritikohet shumë në vendin francez, pasi kishin shpresa të mëdha për të fituar dhe për të ngritur një trofe që nuk e kanë arritur që nga viti 2000.Mosarritja në finale në Berlin quhet dështim dhe një nga zërat më kritikë në Francë është ai i Riolos. Gjithmonë shumë kritik ndaj PSG-së, pas eliminimit të vendit të tij në Europian, ai ka në sy objektivin Deshamp. Riolo pret që ai të largohet dhe vendos Zidane si kandidat kryesor për ta zëvendësuar. “Deshamp, ndalo, shko luaj padel në Monako, vazhdo. Ai me të vërtetë nuk dëshiron që Zidane të marrë skuadrën e Francës, sepse ai e di që të gjithë njerëzit e duan këtë.

Ai është kundër kësaj ideje. I dhemb aq shumë sa Zidan, i cili nuk e ka trajnuar për asnjë minutë skuadrën franceze, pritet të jetë shpëtimtar, ndërsa ai që fitoi një Botëror dhe po vjen të bëjë ca kohë në Euro, ne duam që të largohet. Psikologjikisht, ky njeri është i prekur nga fakti se që nga fillimi i karrierës së tij nuk ka qenë më i bukuri i historisë . Ai është i shëmtuari në histori dhe e ka pasur të vështirë që atëherë. Ai e ka të vështirë faktin që nuk ka njohje që përputhet me karrierën e tij. Është një mbresë. Ai dëshiron që njerëzit ta duan dhe ai e sheh qartë se njerëzit nuk e pëlqejnë fare. Ai do të jetë gjithmonë nën hijen e Zidan dhe Platinit dhe kjo është e vështirë për të”, shprehet Riolo.