Ish-mesfushori kolumbian i Interit, Fredy Guarin, ka folur për varësinë e tij ndaj alkoolit dhe pasojat që ka pasur në jetën e tij. Për revistën ‘Semana’ ai zbuloi momentet e vështira, që përfshijnë humbjen e miqve nga situatat që ka pasur, teksa shtoi se tashmë do të ndryshojë. “Kam humbur miqtë dhe i kam bërë fëmijët dhe anëtarët e familjes të vuajnë. Jam përpjekur të ndaloj në disa raste, por tani dua shumë të largohem prej saj. Fatkeqësisht, në një moment të caktuar e lejova veten të shpërqendrohej dhe u ngjita pas alkoolit. Kam bërë shumë gabime, kam marrë vendime të këqija, kam lënduar shumë njerëz, kam bërë të dashurit e mi dhe miqtë e mi të ndihen keq.

Në rrjetet sociale jam përjetësuar në situata të këqija apo të çuditshme, sepse alkooli ka qenë gjithmonë shkasja më e keqe për gjithçka që më ka ndodhur“, tha futbollisti. Guarin, i cili shënoi edhe golin e fitores së thellë në një derbi për Interin në shtator 2015, vazhdoi më tej me detajet, përkatësisht familjare. “Unë jam 100% alkoolik dhe e pranoj. Unë jam një narkoman që shërohem. Disa vite kur u largova nga Millonarios (në vitin 2021) arrita në pikën më të ulët, sepse në ato vite varësia ime u bë shumë serioze, nuk punoja më në stërvitje, kisha humbur besimin e dinjitetit ndaj njerëzve të dashur dhe më të rëndësishmit.Gjëja e çmuar që kam, domethënë tre fëmijët e mi, kam humbur shumë gjëra në nivelin sentimental dhe dashurie, por gjithmonë kam pasur një rikthim dhe më është dashur të kërkoj ndihmë nga disa profesionistë me të cilët po punoj për të rregulluar gjërat, për të rifituar besimin e fëmijëve të mi, të afërmve dhe miqve të mi. Këtë herë, megjithatë, gjithçka është ndryshe dhe kjo është koha përfundimtare. Tashmë kam trokitur në derën e djallit dhe nuk është më e mira. Unë tashmë e di se cila rrugë nuk është dhe se rruga është Zoti që më jep forcë çdo ditë dhe një jetë të matur dhe të shëndetshme, që të mund t’u jap fëmijëve të mi gjithë dashurinë që kam për ta”, deklaroi futbollisti.