Ish-presidenti i Federatës Kineze të Futbollit (CFA), Chen Xuyuan është dënuar me burgim të përjetshëm për ryshfet, sipas mediave shtetërore të vendit. Në janar, ai u deklarua fajtor për marrjen e ryshfeteve me vlerë gjithsej 81 milionë juanë (11.2 milionë dollarë). Media shtetërore raportoi gjithashtu se tre zyrtarë të tjerë të lartë të futbollit u dënuan me nga tetë deri në 14 vjet burg për korrupsion.

Gjyqi zbuloi aktivitetet e paligjshme të Chen nga viti 2010 deri në 2023, kur mbante postet si president dhe kryetar i Grupit Ndërkombëtar të Portit Shanghai. Prokurorët thanë se Chen pranoi para dhe sende me vlerë në këmbim të ndihmës së tij për marrjen e kontratave të projektit dhe organizimin e ngjarjeve sportive. Vendimi i gjykatës tha se ai kishte sjellë “dëm të jashtëzakonshëm” në kauzën e futbollit të Kinës, sipas agjencisë së lajmeve të kontrolluar nga shteti Xinhua.