Presidenti rus, Vladimir Putin mund të detyrohet të heqë dorë nga kontrolli i luftës në Ukrainë për ditë të tëra, pasi ai do t’i nënshtrohet një operacion kundër kancerit, shkruan Daily Mail

Sipas medias britanike, Putin do të emërojë kreun e Këshillit të Sigurimit Nikolai Patrushev për të marrë kontrollin e pushtimit ndërsa ai do të jetë duke iu nënshtruar ndërhyrjes. 

 Shadowy Patrushev, 70 vjeç, shihet si arkitekti kryesor i strategjisë së luftës deri më tani dhe ai është njeriu që e bindi Putinin se Kievi është i mbushur me neo-nazistë. 

Pretendimet u shfaqën në kanalin e njohur Telegram General SVR, i cili thotë se burimi i tij është një figurë e vendosur mirë në Kremlin. 

Gjenerali SVR raportoi se Putin vuan nga kanceridhe Parkinsoni prej 18 muajsh. 

Thuhet se ka vonuar operacionin,I cili ishte planifikuar për gjysmën e dytë të prillit. 

“Putinit iu rekomandua që t’i nënshtrohej një operacioni, data e së cilës është duke u diskutuar dhe rënë dakord”,-thuhet në media. 

“Duket se nuk ka ndonjë urgjencë të veçantë, por as nuk mund të vonohet.” 

 Sipas Daily Mail, ai gjithashtu vuan nga ‘sëmundja e Parkinsonit dhe çrregullimi skizoafektiv’, i cili mbart simptoma të skizofrenisë duke përfshirë halucinacione dhe mani. 

 Kremlini e ka mohuar me forcë se Putini ka probleme shëndetësore dhe thotë se ai është me shëndet të mirë, edhe pse ai ka munguar në mënyrë misterioze vitet e fundit.