Ish-kryeministri Sali Berisha deklaroi sot se Arben Kraja, prokurori i SPAK që po heton inceneratorin e Tiranës, nuk mund të punonte në administratën shtetërore, për shkak të të shkuarës së tij në Sigurimin e Shtetit.

Përmes një dokumenti që publikoi, Berisha thotë se Arben Kraja, ish hetues, ka dënuar një të ri në Shkodër për shkak se “ka shkelur normat e moralit komunist”.

Ai thotë se Kraja qëndron në Prokurori në kundërshtim flagrant me ligjin aktual për Prokurorinë dhe nenin 6 të Kushtetutës.

“Arben Kraja ish xhelat i Sigurimit ka dënuar një të ri në Shkodër se nuk pranonte moralin komunist. Ky hetues thoshte “ka shkelur normat e moralit komunist”. Kraja qëndron në Prokurori në kundërshtim flagrant me ligjin aktual për Prokurorinë dhe nenin 6 të Kushtetutës.

Se cili është integriteti i tij për të qenë rrogëtar është kjo dëshmi që këtë akt nuk e ka kryer në vitin 70, por një vit pas rrëzimit të murit të Berlinit dhe rënies zinxhir të diktaturave komuniste.

Kraja është një person i papërgjegjshëm që nuk duhej të merrej kurrë me dosjen e djegësit të Tiranës sepse nipi dhe mbesa e tij janë bashkëpunëtorët më të afërt të Veliajt në Bashkinë e Tiranës. Në çdo lloj mënyre ata i kanë pasur dyert e hapura të ndikojnë te Kraja, por rezultati dëshmon vetë, është amnistia e paimagjinueshme e njeriut që ka firmosur të vidhen në qytetin e Tiranës rreth 1 miliardë euro në 30 vite nga ai vet i Rama.

Prokurori Premçi, një mik i njohur i McGonigal, nuk mund të hetonte kurrë po të kishte minimumin e ndërgjegjes së zyrtarit, pasi lidhjet e tij të strukturuara me Zoton, nuk lejonin hetimin e aferës së shekullit”, thotë Berisha