Kafeja mund të jetë mënyra më popullore për t’u zgjuar, por nuk është e vetmja. Ka disa ushqime dhe mënyra të caktuara që ndihmojnë trurin të punojë përsëri.

Dhjetë mënyra, përveç kafesë, që do t’ju ndihmojnë të zgjoheni në mëngjes:

Molla

Fruktoza që përmban është në gjendje t’ju zgjojë dhe t’ju mbajë vigjilent.

Çokollatë

Një copë çokollatë apo edhe një pije me çokollatë ndihmon për t’u zgjuar në mëngjes dhe jep energji.

Drita

Qoftë natyrale apo artificiale, ajo shkakton një goditje të vogël në trup në mënyrë që të zgjohet më lehtë.

Amoniaku

Edhe pse nuk duhet ta teproni, aroma e amoniakut është mënyra më e mirë për ta hedhur veten nga shtrati.

Pijet energjetike

Mund të mos jetë alternativa më e mirë, por në situata emergjente mund të përdoret pasi siguron energji.

 Mëngjesi i pasur

Mjafton aroma e një mëngjesi që po përgatitet për të ngritur dikë nga shtrati. Kur ta hani, do të mbusheni edhe me energji që do t’ju mundësojë të përballoni kërkesat e ditës.

Ushtrimi

Vrapimi në mëngjes jo vetëm që kontribuon në shëndetin e mirë të trupit, por edhe zgjon trupin tuaj, pasi rrit qarkullimin e gjakut.

Uji

Pirja e një gote ujë para gjumit do t’ju detyrojë të ngriheni për të përdorur tualetin, ndërsa një gotë ujë menjëherë pasi të ngriheni stimulon trupin. Sa i përket dushit të ftohtë… Dihen vetitë e tij.

Muzikë

Decibelët me zë të lartë janë në gjendje të zgjojnë këdo edhe nga… letargjia.

Nata e mëparshme

Një darkë e lehtë një natë më parë që nuk do të shkaktojë dispepsi do t’ju mundësojë të keni një gjumë të qetë dhe të zgjoheni shumë më lehtë në mëngjes.