Një 30-vjeçar i gjetur i fshehur pas bimëve të kanabisit në një fabrikë të dyshuar droge është dënuar me 18 muaj burg pasi u deklarua fajtor për prodhimin e kësaj bime.

Alger Çepele u arrestua në një shtëpi në Wellingborough, pasi oficerët nga ekipi kontrollues i lagjes së qytetit bastisën pronën të premten, më 8 dhjetor.

Gjatë kontrollit të pronës, oficerët gjetën Çepele të fshehur në një dhomë gjumi të pasme së bashku me disa nga 304 bimët e kanabisit në gjendje të ndryshme rritjeje, të cilat ishin shpërndarë në disa dhoma.

Përveç bimëve, të cilat besohet se kanë një vlerë të përllogaritur në rrugë prej 45,000 £, oficerët sekuestruan gjithashtu tre telefona celularë, pajisje shoqëruese të nevojshme për të prodhuar bimën dhe një planifikues javor që përmban një orar të detajuar të ujitjes.

Kapet në flagrancë mes bimëve të kanabisit shqiptari në

Cepele, i cili ishte banori i vetëm i shtëpisë në momentin e kontrollit, u arrestua dhe gjatë intervistës së tij në polici, ai dha një deklaratë të përgatitur ku thuhej se ishte shqiptar dhe kishte hyrë ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar më shumë se 18 muaj më parë.

Në deklaratë thuhej se ai kishte një shumë të madhe parash pasi kishte paguar për të hyrë në MB në pjesën e pasme të kamionit dhe iu tha të jetonte në adresë dhe të kujdesej për bimët e kanabisit për të shlyer këtë borxh.